خانه / اخبار و اطلاعیه‌ها / نصب و راه‌اندازی نیروگاه توربین بادی ۵ كیلوواتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار
1

طراحی، ساخت و نصب توربین بادی ۵ كیلوواتی بر اساس طرح پژوهشی مصوب دانشگاه توسط دكتر محمدرضا اجنوردی؛ عضو هیئت‌علمی گروه مکانیک و برق و پیگیری‌های مستمر حوزه‌ معاونت پژوهش و فناوری و پشتیبانی حوزه‌های اداری و مالی دانشگاه انجام گرفت.  عملیات آماده سازی فونداسیون و استقرار محور اصلی، توسط حوزه مدیریت عمران دانشگاه صورت پذیرفت.

طراحی و ساخت «توربین بادی ۵ كیلووات با استفاده از ایرفویل‌های جدید NREL انجام شده است. این طرح با رویكرد فناوری و نوآوری و با هزینه‌‌ای بالغ بر ۱۴۰ میلیون ریال از محل بودجه پژوهشی دانشگاه اجرایی شده است. هزینه ساخت این توربین در خارج از دانشگاه بالغ بر ۴۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال می باشد. قرار است برق تولیدی این توربین که بر اساس سیستم القایی کار می کند، جهت کاهش برق مصرفی دانشگاه مورد بهره برداری قرار گیرد.

آقای دکتر سعیدی اصل رئیس واحد سبزوار در هنگام بازدید از محل اجرای پروژه با اشاره به اقلیم منطقه و لزوم بهره‌گیری از انرژی‌های پاك همچون باد گفت: «مطالعات اولیه نشان می‌دهد نقطه شروع استفاده از انرژی باد، سرعت ۴ متر بر ثانیه است كه خوشبختانه در منطقه سبزوار، این میزان بالاتر از سطح متوسط بوده و شرایط مناسبی برای طراحی، ساخت و به‌كارگیری توربین‌های بادی فراهم آورده است.»

دکتر سعیدی‌اصل با بیان اینكه انرژی‌های پاك و ارزان جزو اولویت‌های آینده است گفت: “این موضوع مورد علاقه بسیاری از كشورهاست و به‌دلیل پیچیدگی‌های فنی و مهندسی در استفاده بهینه و بهره‌ور از آن، مورد توجه بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی قرار گرفته است”.

وی تأمین انرژی مناسب، پاك و تجدیدپذیر، كاهش بهای برق مصرفی، انتقال تكنولوژی پیشرفته از طریق ساخت و نمونه‌سازی، بهینه‌سازی تكنولوژی‌های مورد استفاده در صنعت در این زمینه، جهت‌دهی پروژه‌های دانشگاهی به‌سمت پروژه‌های كاربردی و تجاری، بالا بردن سطح علمی تحقیقات دانشگاهی در این زمینه و زیباسازی فضای دانشگاهی و نیز افزایش انگیزه دانشجویان با مشاهده ثمردهی تحقیقات دانشگاهی را از جمله اهداف كلی این پروژه عنوان كرد.

1